|
Bersama chef Royal Chulan Bukit Bintang yang berpengalaman. |
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah saya telah dijemput oleh pihak Royal Chulan Hotel, Bukit Bintang untuk menikmati dan merasa juadah dan makanan yang enak di International Buffet Dinner, Royal Chulan Bukit Bintang Kuala Lumpur. Untuk makluman semua buffet ini hanya ada pada seita hari Sabtu pada jam 7-10 malam di Subflower Brasserie, Level 1.
"TAKE A GASTRONOMIC ADVENTURE AND TRAVEL AROUND THE WORLD WITH OUR TANTALISING SPREAD OF FRESHLY PREPARED DELICACIES."
|
Bersama rakan blogger yang lain menikmati juadah enak di sini. |
Hotel Royal Chulan Bukit Bintang terletak di lokasi yang sangat strategik, berdekatan dengan pelbagai pengangkutan awam dan mudah untuk dituju membuatkan ia menjadi antara hotel pilihan pengunjung di Bukit Bintang. Harga yang berpatutan, tempat yang exclusive, persekitaran yang menarik, juadah yang enak lagi sedap membuatkan harga bufey untuk dewasa adalah RM78.00 dan untuk kanak-kanak dan warga tua adalah RM40.00 adalah sangat berbaloi.
|
Harga International Buffet Dinner |
Antara hidangan yang disediakan di sini:
APPETIZERS
Poached Seafood with Cocktail Sauce, Pasta Salad, Greek Salad, Tuna Salad, Coleslaw, Kerabu Manga Muda, Kerabu Ayam, Kerabu Daging, Kerabu Sotong, Thousand island, Italian Dressing, French Dressing, Ceasar Dressing, Salted Fish, Salted Egg, Ikan Pekasam, Keropok Ikan, Keropok Sayur.
DO YOUR OWN SALAD
Nicoise Salad
SOUP STATION
Creamy Wild Mushroom Soup
6 Type of Bread Selection
|
STALL 5- ROASTED LAMB LEG, MINT SAUCE, BLACK PEPPER SAUCE |
|
AYAM MASAK HALIA |
|
GRILED MINI STEAK WITH BLACK PEPPER SAUCE |
|
MIX VEGETABLE |
|
STALL 1- PASTA CORNER, SPAGHETTI, FETTUCCINE, PENNE AND TWO TYE OF SAUCES. |
|
A VARIETY OF DESSERTS. |
|
BERSAMA CIK DELIA |
|
A VARIETY OF APPETIZERS |
|
FOOD PRESENTATION CORNER |
|
PAN FRIED FISH WITH LIME SAUCE |
|
A VARIETY OF SALADS |
|
FRESH SALAD |
|
ABC CORNER |
|
STALL 3- NASI LEMAK WITH CONDIMENTS, AYAM GORENG BEREMPAH, SAMBAL SOTONG, KACANG PANJANG TUMIS BELACAN |
|
VEGETARIAN FISH |
Comments
Post a Comment